7 sfaturi pentru a evita durerile de spate cauzate de folosirea telefonului

7 sfaturi pentru a evita durerile de spate cauzate de folosirea telefonului

Smartphone-urile și tabletele sunt acum o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Aplicațiile și utilitatea acestor dispozitive ne-au schimbat foarte mult viața și modul în care lucrăm, dar la rândul lor au avut un impact uriaș asupra obiceiurilor și posturilor noastre.

Din ce în ce mai multe studii arată cum coloana vertebrală este plasată sub stres în timpul folosirii smartphone-ului. Pentru a apropia dispozitivele de fețele noastre, spatele se arcuiește, umerii se înclină spre interior și capul se apleacă înainte. Acest lucru poate provoca tensiune musculară și durere și apoi ore suplimentare pot duce la dezvoltarea osteoartritei timpurii la nivelul coloanei cervicale. Aceste posturi și stres care cauzează durere au dus la apariția termenului medical "text-neck".

Având în vedere că oamenii petrec zilnic între 2 și 4 ore aplecați peste dispozitivele lor electronice, aceasta înseamnă că între 700 și 1.400 de ore pe an sunt petrecute în poziții care provoacă stres excesiv asupra coloanei vertebrale.

 

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

 

Degetele mari și încheieturile sunt, de asemenea, supuse dezvoltării leziunilor din cauza nealinierii articulațiilor atunci când tastați pe un telefon mobil. "Texting thumb", cunoscut și sub numele de sindrom de Quervain, este o afecțiune care afectează tendoanele de pe partea degetului mare a încheieturii mâinii. Sindromul De Quervain este cauzat de activități care necesită mișcări repetitive ale mâinilor sau încheieturii mâinii, cum ar fi textul excesiv.

Impactul tehnologiei se resimte și asupra calității somnului. S-a constatat că utilizarea tehnologiei grele duce la un risc mai mare de tulburări ale somnului, deoarece lumina albastră a ecranelor stimulează mintea, provocând dificultăți de adormire.

Știați că peste 20% dintre utilizatorii de telefoane mobile dorm cu dispozitivul activat, în timp ce acest număr crește la 80% în rândul adolescenților?

 

Iată 7 sfaturi pentru a vă ajuta să evitați durerile de spate cauzate de folosirea telefonului:

  1. Aduceți dispozitivul la nivelul ochilor. Acest lucru va reduce la minimum îndoirea gâtului și va menține o postură optimă a coloanei vertebrale;
  2. Utilizați funcția hands-free în timpul conversațiilor lungi;
  3. Păstrați mesajele scurte pe dispozitivele mobile și utilizați un computer pentru mesaje mai lungi;
  4. Faceți pauze frecvente pentru a vă mișca/întinde gâtul și spatele. Limitați utilizarea dispozitivului la sesiuni de 20 de minute.
  5. Luați în considerare efectuarea unui apel telefonic, mai degrabă decât petrecerea unui timp îndelungat la mesaje text;
  6. Descărcați o aplicație pentru a diminua lumina albastră pe ecran;
  7. Când este posibil, încercați să evitați să vă aduceți smartphone-ul în dormitor. Acest lucru va elimina orice tentație de a ridica dispozitivul atunci când încercați să adormiți.

Sursa: CBI Health Group Canada

 

Orice orteză de spate, dispozitiv sau tratament pentru dureri de spate de pe acest site, pot fi comandate pe magazinul nostru online www.nextfarma.ro.
Comandă online

First Name
Augustin
Last Name
Dita